E-Support: De digitale supportafdeling

Pellentesque ullamcorper elit nec sem imperdiet, et cursus ex ultrices. Nam suscipit tellus nec mollis sagittis. Etiam vestibulum risus sed nisi rutrum, non laoreet justo pretium. Cras vestibulum congue est, eget lobortis magna luctus sit amet. Donec consectetur rhoncus nulla nec tincidunt. Vivamus vulputate mattis tortor, eu eleifend ligula scelerisque scelerisque. Cras eu nibh eu quam hendrerit volutpat sed quis lacus. Donec eleifend mi vitae efficitur convallis.

Praesent nec dictum erat. Proin et scelerisque justo. Aliquam sodales, quam in imperdiet dignissim, sem ex convallis lectus, nec rutrum turpis tortor ac arcu. Aliquam nec maximus dui. Donec libero orci, viverra sed condimentum vitae, pharetra at sem. Aenean at convallis metus, et fringilla nisi. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Helpdesk

U kunt de IS-X Helpdesk (Nederland) bereiken onder nummer:

+31 765 411 800

of per email:

support@is-x.com

Bij het injecteren van vuile monsters blijft een hoeveelheid niet- of slecht elueerbare bestanddelen achter aan het begin van de kolom. Naarmate de verontreiniging toeneemt verslechtert de chromatografie. Pieken vervormen en het scheidend vermogen van de kolom neemt af. Soms worden componenten volledig geadsorbeerd. Het plaatsen van een voorkolom biedt een aantal voordelen.

De functie van een liner is om de geïnjecteerde vloeistof te verdampen en een representatief deel van de damp over te brengen op de kolom. De keuze van een liner heeft grote invloed op het eindresultaat. Zo zijn er liners voor split of splitless injecties, verschillen ze van vorm, volume, en de aan- of afwezigheid van bijvoorbeeld kwartswol.

De headspace injectie techniek is een monstervoorbewerkingstechniek die wordt toegepast voor de bepaling van vluchtige componenten in complexe matrices. De injectie vindt meestal plaats door middel van een injectiespuit. Hier volgen een aantal aandachtspunten.

Fused silica kolommen worden om diverse redenen aan elkaar gekoppeld. Denk maar eens aan transferleidingen, restricties, het plaatsen van voorkolommen om verontreinigingen af te vangen en retention gaps ter verbetering van de chromatografie. Een koppeling met een glazen press-fit is eenvoudig en robuust. Hier volgen een paar aandachtspunten.

Kleine lekkages in uw GC leiden tot tailende pieken, basislijnproblemen (hogere achtergrond, drift en meer bleeding) en slechte reproduceerbaarheid in retentietijd en piekoppervlak. De volgende procedure beschrijft hoe u uw GC op lekdichtheid test. Pas deze procedure toe wanneer u een kolom plaatst of wanneer u lekkage vermoedt.

Schoon (draag)gas is essentieel voor betrouwbare analyses. Het draagt bij aan een lage achtergrond van het signaal, minder kolombleeding waardoor de kolom langer mee gaat en het voorkomt spookpieken in het chromatogram. De kwaliteit van het gas dat de GC bereikt wordt bepaald door: de kwaliteit van het gasnet (leidingwerk en reduceerventiel),de zuiverheid van het gas zelf en de bijdrage van gasfilters.

Maak regelmatig backups van uw data om de gegevens van uw analyses met bijbehorende methodes veilig te stellen. In Chromeleon is dit eenvoudig uit te voeren. Waar u ook maar een backup van maakt (van losse injecties en sequences tot complete directories), het resultaat bevindt zich allemaal in één koffer/valies. Stel dat u een backup maakt van een sequence, dan kunnen wij deze eenvoudig importeren en beschikken we direct over de uitgevoerde injecties inclusief de bijbehorende methodes.

Het aansluiten van een capillaire kolom is eenvoudig. Het lekdicht monteren van de kolom en het eventueel ontstaan van verstoppingen voorkom je door de juiste aansluitmaterialen te gebruiken in combintie met een correcte aansluitprocedure.

Chromatografie proces

Wisselen iConnect module

Het aansluiten van een capillaire kolom

Data backup in Chromeleon

Schoon draaggas voor betrouwbare analyses

Is uw GC lekdicht?

Kolommen koppelen met press-fits

Statische Headspace analyses

Het kiezen van de juiste liner

Het gebruik van voorkolommen

© IS-X Academy | IS-X Academy is onderdeel van Interscience B.V. Concept & Design: Reclame Enzo